top of page

Το ξέρατε αυτό για τα Μαργαριτάρια?

Τα διαμάντια και τα μαργαριτάρια αποτελούν τα ποιο πολύτιμα και διαχρονικά στοιχεία στο χώρο του κοσμήματος. Σε όλες τις μυθολογίες, τα μαργαριτάρια σχεδόν πάντα αποτελούσαν σύμβολο της σοφίας , της ισχύος, της δύναμης και της λεπτότητας για τις γυναίκες. Έτσι δεν απορεί κανείς που φοριούνται από γυναίκες με ιδιαίτερη ισχύ, από αρχηγούς κρατών και από όλες τις διασημότητες.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και γνώσεις γύρω από αυτά.

  • Το παλαιότερο γνωστό μαργαριταρένιο κοσμήματα βρέθηκε στη σαρκοφάγο ενός πριγκίπισσα της Περσίας που πέθανε το 520 π.Χ!!!! Σήμερα εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι έχει μαγικές ιδιότητες !

  • Τα μαργαριτάρια είναι τα μοναδικά από όλους τους πολύτιμους λίθους που παράγονται από ζωντανά πλάσματα που παράγουν αυτή την όμορφη οργανική ύλη . Όπως οι περισσότεροι από εσάς ήδη γνωρίζετε, τα μαργαριτάρια παράγονται κυρίως από στρείδια, μέσω μιας διαδικασίας που λειτουργεί ως ένας φυσικός μηχανισμός άμυνας για αυτά.

  • Το χρώμα τους είναι συνήθως κρεμ, αλλά μπορεί επίσης να τα βρούμε και σε χρυσό, μωβ , μαύρο και πράσινο.

  • Το ποιο γνωστό στην ιστορία είναι το περίφημο μαργαριτάρι La Peregrina που δωρίθηκε αρχικά στον Ναπολέοντα ( αφού είχε κλαπεί από την Ισπανία) και αργότερα αγοράστηκε σε δημοπρασία το 1969 από τον Richard Burton για $37,000. Ο Burton το δώρισε στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην 37η επέτειο των γενεθλίων της. Λεπτομέριες μπορείτε να δείτε εδώ

  • Το όνομα Μαργαρίτα προέρχεται και αυτό από το μαργαριτάρι .

Τώρα και λίγο πρακτικά θέματα:

Είναι σημαντικό να διατηρήτε τα μαργαριτάρια σας «καθαρά», προφυλαγμένα και περιποιημένα για να μην χάσουν αυτό το « λευκό περλέ» χρώμα τους. Τα μαργαριτάρια θα πρέπει πάντα να τα φοράτε τελευταία, μετά το μακιγιάζ, τα αρώματα και κάθε λακ ή σπρέι . Μην τα πλένετε ποτέ με χημικές ουσίες. Προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί από μικροΐνες, βρεγμένο σε λίγο ζεστό νερό και με μια πολύ μικρή ποσότητα ήπιου σαπουνιού .

Ένα άλλο μυστικό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν είναι ότι, τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα μας κάνουν καλό και τα βοηθά να διατηρήσουν τη λάμψη τους. Ομως προσοχή μην συγχέουμε τα έλαια του δέρματος με τον ιδρώτα! Ο ιδρώτας φυσιολογικά είναι όξινος και δεν ότι καλύτερο για τα μαργαριτάρια, για αυτό μην τρέχετε μην γυμνάζεστε μην αθλείστε φορώντας τα.

Ένα κλασικό απλό μαργαριταρένιο κόσμημα μπορεί να φορεθεί παντού σε μια έξοδο με το αγαπημένο σας πρόσωπο, σε ένα κοσμικό γεγονός αλλά και σε μια σημαντική συνάντηση στο χώρο εργασίας.

Φιλικά

Χειροποιήματα, www.doingart.gr

Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά
bottom of page